Необходими продукти:
600 г стари картофи
50 г сурови тиквени семки (белени)
70 мл зехтин „Екстра върджин“
1 стрък розмарин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се сваряват. Още топли, се намачкват с преса.
Смесват се с наситнения розмарин, фино смлените тиквени семки, зехтина и сол на вкус.
С помощта на пош в тава с незалепващо покритие от пюрето се оформят розички.
По желание се поливат със зехтин.
Пекат се до златисто в загрята на 200 градуса фурна,с вентилатор – за около 15–20 минути.
Поднасят се със свежа салата по избор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна