Необходими продукти:
1 бр. нахут от консерва
1 чаена чаша предварително сварена червена леща
2 стръка пресен лук
3 супени лъжици зехтин
50 г белен слънчоглед
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка къри
копър или магданоз
1 чаена лъжичка бял или черен сусам
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и копъра или магданоза и ги оставяме настрани. Отцеждаме нахута, а в купа смесваме всички продукти и ги пасираме. Към тях добавяме нарязания лук и магданоза, след което разбъркваме.
Оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги в намазнена тава и поръсваме със слънчогледа и сусама.
Изпичаме фалафелите за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна и ги гарнираме със свежа салата или млечен сос.
Фалафели с нахут и червена леща
За тяхна родина се смята Египет
25787