Необходими продукти:
За основата:
1/2 чаша орехи
3/4 чаша обезкостени фурми
1/4 чаша сушени смокини
1 с.л. сурово какао
щипка сол
За крема:
1 чаша накиснато във вода сурово кашу
1 чаша фурми, накиснати предварително за 3-4 часа във вода, обезкостени и обелени от външната люспа
1/2 чаша разтопено кокосово масло
1/2 чаша сурово какао
1/4 чаша вода, от тази, в която са киснати фурмите
1 с.л. ванилов екстракт
1/2 чаша замразени или пресни горски плодове (по-желание)
Начин на приготвяне:
Основа:
Поставете орехите в купата на кухненския робот и включете S-образния нож за 30 сек. Прибавете останалите продукти и отново включете робота, докато продуктите образуват пластична топка тесто.
Ако е необходимо, добавете 1 с.л. вода от тази, в която са киснали фурмите, за да улесните слепването.
Изсипете сместа на дъното на форма за торта с подвижни стени (приблизително 15 см), загладете и приберете в хладилника.
Крем:
Измийте кашуто и изсипете в купата на кухненския робот, заедно с водата от фурмите. Блендирайте до получаване на гладка смес. Добавете останалите продукти и продължете да разбивате до пълно хомогенизиране на сместа.
Сглобяване:
Върху основата можете по желание да изсипете 1/2 чаша горски плодове, а върху тях – крема. Приберете в хладилника за поне 2-3 часа да стегне.
Когато кремът е готов, свалете стените на формата и гарнирайте тортата с кокосови стърготини и допълнително плодове.