Необходими продукти за 4 порции:
4 едри домата
150 г маслини (без костилки)
150 г кедрови ядки
2 моркова
2 скилидки чесън
3–4 листа босилек
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Маслините, кедровите ядки и настърганите моркови се запържват за 2 минути в 2 с. л. от зехтина (с останалото се намазнява съдът за доматите). Към плънката се добавят накълцаните скилидки чесън и листата босилек (след 2–3 минути се отстраняват) и се овкусява със сол и пипер.
2. От доматите се отрязват капачета и с лъжица се издълбава месестата част със семките. Пекат се в намазнен съд 5–6 минути на 200 градуса.
3. Доматите се пълнят със сместа и се пекат още 10 минути. Поднасят се с гарнитура от ориз или с паста по избор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Пречистете организма си с домати
Техника за домашен доматен сос