800 г домати
4 глави лук
200 г сирене халуми
200 г хляб с квас
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1/4 ч.л. риган
90 мл олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте лука и го сложете в тавичка, застлана с пергаментова хартия. Залейте го с около 30 мл олиото и го поръсете със сол. Изпечете го на 200 градуса за 30-40 минути. След това го обелете и го нарежете на едро.
Смелете хляба с чесъна, ригана и около 30 мл олио. Изсипете трохите в тава и изпечете на 180 градуса за 8-10 минути.
Нарежете доматите на лодки. Наситнете магданоза.
В купа смесете лука, доматите и магданоза. Овкусете с останалото олио и сол.
Нарежете сиренето и го запечете в сух тиган от двете страни до златисто. Поднесете салатата със сиренето и ароматните трохи.
Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук