Необходими продукти за 4 порции:
4 домата
4 малки глави лук
2 тиквички
за плънката:
200 г галета или сухари
4 скилидки чесън
6–7 листа босилек
3 с. л. зехтин
50 г „Пармезан”
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. На доматите се отрязват капачета откъм дръжката и се почистват от семките с лъжичка. Лукът се бели и се издълбава с нож, тиквичките се разполовяват по дължина и също се издълбават с лъжица.
2. Продуктите за плънката се пасират в блендер или се намачкват в хаванче. С получената смес се пълнят зеленчуците и се пекат 15 минути на 190 градуса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: