Диетична рецепта

Постно калцоне

Апетитът идва с яденето
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за тестото:
7 г суха мая
1 ч.л. захар
1 и 1/2 ч.л. сол
375 мл топла вода
около 600 г брашно

За плънката:
1 тиквичка, нарязана на кубчета
1 патладжан, нарязан на кубчета и отцеден за 30 минути
1 глава лук, ситно нарязана
3–4 скилидки чесън, ситно нарязани
зехтин
3 печени червени и зелени чушки
250 мл бира
2–3 с.л. доматено пюре
кисели краставички
магданоз
черен пипер
чили пипер на люспи

За топинга:
зехтин
2–3 скилидки чесън, смачкан
сух босилек и мащерка

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата заедно със солта и захарта. Оставя се да шупне за около 10 минути. В брашното се прави кладенче, изсипва се водата и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса в намаслена купа, покрито с фолио, докато удвои обема си за около 1 час.

Мазнината се загрява в дълбок тиган и в нея се запържват лукът и чесънът. Изсипват се останалите зеленчуци. Объркват се добре. Добавя се бирата и се оставя да заври под похлупак.

Когато зеленчуците омекнат, се прибавя доматеното пюре и се оставя сосът да се сгъсти. Накрая се посолява и се добавят подправките. Тестото се премества върху набрашнена повърхност и се разделя на 4 части.

Всяка част се разточва на 24 см кръг. По средата се добавя плънката и се редят кисели краставички. Краищата на пицата се захлупват и се оформя шевът с помощта на вилица.

Отгоре се правят два прореза с остър нож и се намазва с топинга. Калцонето се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти