Необходими продукти:
1 килограм картофи
2-3 супени лъжици масло
зехтин, сол, черен пипер, червен пипер
50-100 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги разполовете по дължина.
Направете прорези на всеки 2-3 мм, за да се образува нещо като ветрило.
Подредете ги в намазнена тава и поръсете щедро с подправките. Преди да пъхнете картофите във фурната, разпределете маслото върху тях.
Малко преди да се зачервят, настървете и кашкавал върху постното блюдо.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна