300 г праз
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г бисерен ориз
30 г сушени домати (в зехтин, от буркан)
600 мл зелев сок
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
1 ч .л. сух джоджен
Начин на приготвяне:
Празът се почиства и се нарязва наситно. Слага се в тенджера, залива се с олиото и 50–100 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.
Поръсват се червеният пипер и джодженът, налива се и зелевият сок. След като заври, се сипва оризът. Наливат се и 400 мл вода. Чорбата се готви, докато оризът омекне.
Добавят се нарязаните на шайби маслини и наситнените домати. След 5–10 минути се дърпа от огъня и се сервира.
Други рецепти:
Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол