Необходими продукти (за 1 порция):
200 г салатен зелен боб (сорт "Принцеса")
1 среден домат
1/2 малка глава червен лук
За дресинга:
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
оцет
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Правим дресинга, като смесваме наситнените копър и магданоз. Последователно прибавяме щипка сол, оцет и зехтин. Разбъркваме добре и го оставяме настрани, за да се смесят вкусовете.
Измиваме боба, почистваме връхчетата му и го бланшираме за 3-4 минути във вряща и подсолена вода. Отцеждаме го и го обливаме с леденостудена вода, за да прекъснем процеса на готвене и да запазим прекрасния му зелен цвят.
Нарязваме доматите на полумесеци, а лука - на малки кубчета. Прехвърляме зеленчуците в купа и ги овкусяваме с готовия дресинг.
По желание можем да сложим салатата в хладилник за около 20-30 минути, за да се охлади, преди да я сервираме. В този случай добавяме доматите непосредствено преди да поднесем салатата.
Бърза салата със зелен боб и домати
Полезността преди всичко
8743