Необходими продукти за 3 порции:
500 г спанак
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусамов тахан
1 глава чесън
сол, ябълков оцет (лимонов сок) и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Спанакът се измива и се нарязва на ивици. Сварява се и се отцежда.
2. Зехтинът се сгорещява в тиган и се добавя обеленият и нарязан на едро чесън. Задушава се при непрекъснато бъркане за 2 минути и се добавя таханът.
3. Прибавя се спанакът и се пържи няколко минути, за да се запази зеленият му цвят.
4. Сваля се от огъня и се овкусява със сол, оцет и пипер. Сместа се разбърква добре и се сервира.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!