Необходими продукти за 4 порции:
За броколите:
1 пакет замразени броколи (400–500 г)
1 глава лук
2 с. л. олио
1/4 ч. л. сух джинджифил
50 г кашу
3 с. л. соев сос
сол на вкус
За запържване:
200 г соево сирене тофу
2 скилидки чесън
50 г бадеми
2-3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. Соевото сирене се нарязва на кубчета, а чесънът се наситнява и се запържва 30 секунди в уок (дълбок тиган) с предварително загретите олио и масло. Добавят се бадемите, след 30 секунди се слагат и кубчетата соево сирене. Пържи се до златисто и се дръпва от огъня.
2. Наситненият лук също се запържва 30 секунди в отделен съд със сгорещеното олио. Поръсва се с джинджифила, изсипват се броколите и се разбърква.
След 1–2 минути се добавя кашуто, налива се соевият сос, опитва се и ако е необходимо, се посолява. Добавя се запърженото сирене, разбърква се и се сервира.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!