Необходими продукти:
400 г картофи
200 г кисели краставички
200 г глава целина
100 мл олио
50 мл червен винен оцет
2 глави цвекло
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Цвеклото се обелва и се сварява в подсолена вода с лимоновия сок, докато омекне. Охлажда се и се нарязва на едри кубчета.
Картофите и целината се обелват и се готвят на пара, охлаждат се и се нарязват на едри кубчета.
Киселите краставички също се режат на кубчета.
Чесънът се стрива на паста и се смесва с олиото, оцета, сол, захар и черен пипер.
Зеленчуците се слагат в купа и се овкусяват с дресинга.
Салатата се поднася с наситнен магданоза.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук