2 пакета х 250 г трицветна безглутенова паста
100 г коприва
150 г кейл
150 г цикория (листа)
1 с.л. зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън
3 с.л. масло
пармезан
1/4 ч.л. едър лют червен пипер
сол и черен пипер
прясно смляно индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте предварително почистената коприва за 2 минути. Извадете я върху кухненска хартия и добре я подсушете. След това я нарежете на ситно.
2. В същата вода сварете пастата, според указанията на пакета.
3. Разтопете маслото в касерола, докато замирише на ядки и дръпнете от огъня.
4. Почистете листата кейл и цикория от дръжките и твърдите жилки. Нарежете ги на ситно. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.
5. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него и запържете чесъна за 1 минута. След това добавете нарязаните зеленолистни зеленчуци. Овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер на люспи. Разбъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Добавете разтопеното масло, като разбърквате непрекъснато. След това добавете и сварената и отцедена паста. Разбъркайте и разпределете в чинии.
6. Поръсете безглутеновата паста със зеленолистни зеленчуци с малко пармезан и щипка индийско орехче.