Безглутенова паста със зеленолистни зеленчуци

Бърза и здравословна рецепта

3 от общо 20 гласа
15 мин.
Необходими продукти

2 пакета х 250 г трицветна безглутенова паста

100 г коприва

150 г кейл

150 г цикория (листа)

1 с.л. зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън

3 с.л. масло

пармезан

1/4 ч.л. едър лют червен пипер

сол и черен пипер

прясно смляно индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте предварително почистената коприва за 2 минути. Извадете я върху кухненска хартия и добре я подсушете. След това я нарежете на ситно.

2. В същата вода сварете пастата, според указанията на пакета.

3. Разтопете маслото в касерола, докато замирише на ядки и дръпнете от огъня.

4. Почистете листата кейл и цикория от дръжките и твърдите жилки. Нарежете ги на ситно. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.

5. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него и запържете чесъна за 1 минута. След това добавете нарязаните зеленолистни зеленчуци. Овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер на люспи. Разбъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Добавете разтопеното масло, като разбърквате непрекъснато. След това добавете и сварената и отцедена паста. Разбъркайте и разпределете в чинии.

6. Поръсете безглутеновата паста със зеленолистни зеленчуци с малко пармезан и щипка индийско орехче.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти