8 точени кори
500 г печена тиква (почистена)
150 г орехи
100 г кафява захар „Демерара“
50 г стафиди
50 г галета
10 г бурбонска ванилова захар
60 мл олио
50 мл ром
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1/4 ч. л. индийско орехче
мед за поливане
Начин на приготвяне:
Орехите се запичат в сух тиган, галетата също се запича за кратко в сух съд.
Стафидите се накисват в рома.
Тиквата се намачква с вилица и се разбърква със захарта, канелата, джинджифила и индийското орехче.
Олиото се смесва с бурбонската ванилова захар.
Корите се мажат с ароматизираното олио и се подреждат на две места четири една върху друга.
Поръсват се с галета, намазват се с тиквената смес, слагат се част от накълцаните орехи и стафидите и се завиват две рула.
По повърхността им се правят прорези.
Мажат се с олио, поръсват се с орехи и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
Охлаждат се, нарязват се и се поднасят, полети с мед.
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница