Туршия със зеленчуци, сливи и Pikant Fix Dr. Oetker

Все любими вкусове, които допринасят за това зимата ни да е вкусна и уютна

3 от общо 2 гласа
80 мин.
Необходими продукти
  • зеле - 2.8 кг - 4.17 лв
  • моркови - 1.5 кг - 2.39 лв
  • червени чушки - 1 кг - 5.99 лв
  • сини сливи - 1 кг - 1.69 лв
  • целина с листата - 1 глава - 2.69 лв
  • Пикант фикс сладко-кисела на Dr.Oetker - 3 пакета - 3.45 лв
  • винен оцет 6-9% - 900 мл - 3.46 лв
  • захар - 450 гр - 1.21 лв

Ако ви се отвори един свободен час, непременно го използвайте да си направите туршия със зеленчуци и сини сливи. Нали знаете – зеле, моркови, червени чушки, целина – все любими вкусове, които допринасят за това зимата ни да е вкусна и уютна. Този път ви изненадваме и в рецептата има и сини сливи. Великолепен вкус имат, приятно сладникави са и са хрупкави. Ще се превърнат в новия ви фаворит и ще търсите тях, а не морковите в чинията, щом ги опитате веднъж. Има само едно условие – да вземете здрави и твърди сливи. Те ще запазят формата си, няма да омекнат или пък да се разкашкат. Добре узрелите запазете за конфитюр или сироп.

А ако се чудите как може да се приготви туршия със зеленчуци и сини сливи само за един час, отговорът е в Pikant Fix сладко-кисела на Dr. Oetker.

Pikant Fix сладко-кисела се прибавя директно към класическата смес (вода, оцет, захар) и след като маринатата заври, се изсипва върху зеленчуците. С нейна помощ туршиите се приготвят за рекордно кратко време, без да се налага да ги стерилизирате. Зеленчуците пък запазват формата, консистенцията и витамините си.

По този начин можете не само бързо да си направите нашата туршия със сини сливи, но и да я опитате след броени дни. Така, ако ви хареса, а тя ще ви хареса, ще имате възможност да приготвите още една доза, вместо да чакате до следващата година. Какво по-хубаво от това!

Количеството продукти, което сме посочили, е за 4 буркана туршия със зеленчуци и сини сливи от 1,5 л.

Приятно консервиране и да ви е вкусно!

  1. Почистете зелето от външните листа и кочаните и го нарежете на ивици. Обелете морковите и ги нарежете на шайби с дебелина 1 см. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежжете на парчета колкото за една хапка.
  2.  Измийте сливитте и една по една ги прободете с вилица на поне 3- 4 места. Целината обелете и нарежете на малки кубчета. След това нарежете и листата и смесете всичко в купа.
  3.  Пригответе Pikant Fix сладко-кисела на Dr. Oetker, като следвате указанията на опаковката. В тенджера налейте 5,25 л гореща вода. Изсипете вътре 3 пакетчета Pikant Fix сладко-кисела, разбъркайте много добре и сипете 450 г захар. Щом се разтвори напълно, налейте 900 мл оцет и варете на тих огън за не по-малко от 5 минути.
  4.  През това време подредете зеленчуците в бурканите. Започнете с пласт зеле, след това целина, чушки, целина, 4-5 сливи, моркови, целина и отново зеле. След като напълните всички буркани, долейте догоре с вряща марината. Затворете с капачки и обърнете за минимум 20 минути, или докато изстинат напълно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти