Създадено за Leki

Тост с кренвирши Leki

Тост с кренвирши Leki

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • хляб тостерен - 4 филии - 0.40 лв
  • кренвирши Leki - 4 бр - 6.00 лв
  • топено сирене за тост - 6 парчета - 1.88 лв
  • масло - 50 гр - 1.32 лв
  • прясно мляко - 200 мл - 0.58 лв
  • брашно - 1 с.л. - 0.02 лв
  • чесън - 2 скилидки - 0.24 лв
  • магданоз - 1 връзка - 1.29 лв

Нестандартна интерпретация на добре познатия тост е тази рецепта за тост с кренвирши. В класическия си вид това е двойно запечен сандвич, който се състои от две тънки филийки хляб, между които всеки слага продукти по свой вкус – месо, колбаси, някакъв вид сирене, зеленчуци, сос и т.н. Пече се или на сандвич преса, или на тостер. Този път го оформихме по различен начин, обогатихме с чесново-магданозен бешамелов сос и пекохме на барбекю.

Звездата в нашия тост с кренвирши, както се подразбира от името, е запеченият кренвирш – Leki, за да сме напълно точни. Обичаме да приготвяме кренвиршите на скара и сме ви показвали не една и две рецепти в този дух. Огънят отпуска вкуса и аромата им много приятно, а и хрупкавите ръбчета, които се получават. И е бързо, съвсем в духа на лятото, когато искаме минимум усилия за максимално вкусен резултат.

Това, което със сигурност ще оцените в рецептата за тост с кренвирши, е ролята на хляба. Количеството е наполовина, той е по-скоро хрупкав акцент, а не основа. Ефектът се постига много лесно. Просто взимате тостерна филийка и я разточвате много добре с точилката. Ако сте достатъчно сръчни, ще стане почти двойно по-голяма. Достатъчно е да обвие кренвирша, но не и да преобладава във вкуса. Може да приложите този трик и в други рецепти за сандвичи.

Щом изпечете вашите тостовве, не чакайте, сервирайте ги веднага. Салата, сосове, разядки, пържени картофки – всички са подходяща компания за него.

Добър апетит!

  1.  Разточете филийките тостерен хляб много добре с точилка.
  2.  Върху всяка филийка сложете парче топено сирене и върху него кренвирш Leki. Завийте кренвиршите с хляба и фиксирайте с клечки за зъби. Оставете встрани и пригответе соса.
  3.  Сложете тиган на барбекюто и в него разпотете маслото. Прибавете накълцания чесън, запържете го съвсем леко и сипете брашното. Бъркайте докато се получи златиста каша. Налейте прясното мляко и отново разбъркайте, за да не се получат бучки. Накрая прибавете останалите две парчета топено сирене и бъркайте докато се разтопят в соса. Сложете ситно нарязания магданоз и отдръпнете от огъня.
  4.  С помощта на четка намажете тостовете със сос от всички страни и запечете на умерен огън на барбекюто. След като са готови, отстранете клечките за зъби и сервирайте с подходяща гарнитура.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа топено сирене за тост, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти