Създадено за Орехите

Тортиля с Добруджанска луканка „Орехите“

Тортиля с Добруджанска луканка „Орехите“

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • добруджанска луканка Орехите - 1 бр - 11.99 лв
  • яйца - 3 бр - 2.00 лв
  • пшенична тортиля - 5 бр - 3.06 лв
  • крема сирене - 200 гр - 4.79 лв
  • майонеза - 50 гр - 0.60 лв
  • краставици малка - 1 бр - 0.30 лв
  • домати малък - 1 бр - 0.38 лв
  • копър - 1 връзка - 1.29 лв
  • сусам - 2 с.л. - 0.10 лв

Ако знаете само каква чудесия е тази тортиля с луканка! Бяхме убедени, че ще е вкусно, но не и, че ще е толкова вкусно. След като я опитахме, това категорично е новото ни любимо бързо хапване през лятото. Великолепни солени сладоледчета с хрупкава фунийка от запечена на барбекю тортиля и свеж пълнеж от домати, краставици, сварено яйце, накълцана Добруджанска луканка „Орехите“, крема сирене и майонеза. Няма как да е по-вкусно!

И сме готови да се обзаложим, че няма да се досетите как го постигнахме. Огънят сътвори магията на нашата тортиля с луканка! Тортилите, независимо дали са пшенични или царевични, или пък са арабски питки, стават чудно хубави, когато се запекат. Само няколко минути във фурната или на барбекюто, както беше този път, и получавате съвсем различен, нов вкус. След това можете да ги пълните с каквото искате.

Миксът, който забъркахме с добруджанска луканка „Орехите“, ни върна във времето на експериментите с каквото има в хладилника и накъдето ни отведе въображението. Получаваха се невероятни вкуснотии със съвсем непретенциозни продукти. Този опит ни научи, че крема сиренето и майонезата са чудесен обединител за месо и зеленчуци. По-интересното е, че в тях краставиците и доматите запазват свежия си натурален вкус. За тази рецепта това е от ключова важност както за вкуса, така и за текстурата.

Не се бавете, след като направите тортилите. Поднесете ги веднага, докато фунийките са още хрупкави. Ще ви трябват повече салфетки, защото няма как да си ги хапнете чисто. Но пък какво са една-две салфетки повече пред удоволствието да се поглезите с нещо толкова… смълчаващо всички на масата.

Нали знаете – тишината, която само вкусната храна може да предизвика.

Добър апетит!

  •  Сварете две от яйцата.
  •  Разрежете тортилите на половинки, навийте ги на фунийки и подпрете вътрешността на всяка с клечка за зъби.
  •  Разбийте яйцето, намажете хубаво фунийките, поръсете със сусам и запечете на барбекюто до златист загар от всички страни. След това ги дръпнете от огъня и оставете да се охладят.
  •  Обелете краставицата и домата. Почистете домата от семките и нарежете зеленчуците на ситно.
  •  Сложете зеленчуците в купа и към тях прибавете настърганите сварени яйца, крема сиренето и майонезата и разбъркайте до хомогенност. С получената смес напълнете изстиналите фунийки.
  •  Нарежете копъра на ситно, оваляйте горната част на всяка фунийка в копър и сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа сусам, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа пшенична тортиля, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти