Тортила омлет

Тортила омлет

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • яйца - 3 бр - 2.00 лв
  • гъби - 2 бр - 0.50 лв
  • бекон - 100 гр - 3.15 лв
  • кашкавал - 50 гр - 1.12 лв
  • зелен лук - 1 стрък - 0.51 лв
  • пшенична тортиля - 1 бр - 0.61 лв
  • олио - 25 мл - 0.10 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Нещото, което ни привлече в рецептата за тортила омлет на Mate Kitchen, е хрупкавата запечена коричка, под която се крие сочна вътрешност от яйца, бекон, гъби, разтопен кашкавал и зелен лук. Твърде вкусно е, за да е истина. И за пореден път се убедихме, че продуктите, които са ни до болка познати, могат да ни изненадат, ако само добавим, променим, преосмислим начините, по които сме ги приготвяли досега. В този случай една пшенична тортиля променя кулинарната игра.

Тортила омлет е перфектната късна закуска/ранен обяд, но може да си го направите и за вечеря. Добавете свежи зеленчуци за салата, може би и студена бира. На нас тази вкуснотия ни напомня за лято и плаж, когато нямаме нужда храната да е изобилна, но богатството от цветове ни кара да се усмихваме още по-широко. Изглежда разглезващо добре. И е също толкова вкусно.

Ако нямате тортили подръка, винаги може да използвате лаваш или арабски питки. Когато се запекат, стават чудно хрупкави и вкусът им се променя до неузнаваемост. Можете да си направите дори домашен чипс от тях, разкошни са!

Топлият тортила омлет би могъл да бъде много ефектно обяснение в любов. Мързелива сутрин, въртите се в кухнята с любимия човек, защото вече сте освирепели от глад, но разполагате с достатъчно време да си забъркате нещо вкусничко, да си подредите красиви подложки на масата и да се насладите на бавно хапване. А може и в леглото – за тортилата не ви трябват нож и вилица, успокояват ни Mate Kitchen.

 Загрейте мазнината в тиган и запържете нарязания на кубчета бекон до лек златист загар.

 Нарежете гъбите на тънки ивички и ги прибавете при бекона. Пържете ги докато станат златисти и апетитни.

 През това време нарежете зеления лук на ситно и го добавете последен в тигана. Щом омекне, изсипете отгоре разбитите с малко сол и черен пипер яйца.

 Покрийте омлета с тортилата и след 3-4 минути, след като вече е стегнал отдолу, го обърнете с помощта на голяма чиния.

 Поръсете с настърган кашкавал и щом се разтопи, извадете готовия тортила омлет, сгънете го на две и го нарежете. Поднесете със салата по ваш вкус.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа пшенична тортиля, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти