Телешки стек с винен сос

Телешки стек с винен сос

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти
  • телешки стек - 2 бр - 21.60 лв
  • червено вино - 250 мл - 4.29 лв
  • масло - 100 гр - 2.64 лв
  • чесън - 3-4 скилидки - 0.32 лв
  • пресен розмарин - 2-3 стръка - 0.58 лв
  • прясна мащерка - 3-4 стръка - 0.39 лв
  • кафява захар - 1 с.л. - 0.04 лв
  • балсамов оцет - 2 с.л. - 0.19 лв

Телешки стек с винен сос е от онези рецепти, с които казвате „Обичам те“, без да сте изрекли и дума. Не че им има нещо на мусаката и на пилето с ориз, но това е ястие, с които излизаме от ежедневното, обичайното, рутинното, независимо колко много сме привързани към него. Поводът може да е някакъв празник или пък просто потребността ни да се измъкнем от делника. Вкусната, домашно приготвена храна е най-прекият възможен път, казват от Mate Kitchen.

Телешки стек с винен сос се готви с любов и внимание и демонстрира абсолютно същото отношение на човека, на когото го поднасяме. Да подберете правилното месо, да го овкусите с точните подправки, да не пестите от маслото, да го поднесете с добре премислена гарнитура и бутилка хубаво червено вино. Не правим такива неща за всеки случаен, нали!

Ако се чудите с какво да поднесете телешкия стек, картофите винаги са сигурно решение. Но за да внесете все пак елемент на различност, може да опитате нашата рецепта за картофи на шайби с мащерка и розмарин. Манатарките също са добър приятел на телешкото, а ако искате нещо по-леко, просто заложете на салата от пресни зеленчуци. Зеленолистните са подходящи – микс от листа или само един вид, чери домати, люспи пармезан, семена, авокадо. Имаме интересна идея за салата с портокал и запечено халуми.

Каквото и да поднесете, помнете, че свързващото звено между човека и храната е не физическата потребност, а преди всичко отношението.

Специално да ви е и вкусно от Mate Kitchen!

  1.  Подправете стековете от бонфиле равномерно със сол и черен пипер от двете страни.
  2.  В тиган сложете 2/3 от маслото, обелените и смачкани скилидки чесън, мащерката и розмарина. След като маслото се стопи, поставете стековете в тигана и ги запечатайте от всички страни, като регулярно поливате с масло от тигана.
  3.  Прехвърлете запечатаните стекове в малка тавичка. Върху всеки от тях поставете по парче масло и печете на 180 градуса за около 10-12 минути или повече в зависимост от това как предпочитате вашия стек.
  4.  През това време към останалото масло и подправки в тигана добавете виното, кафявата захар, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. Редуцирайте докато остане половината от соса.
  5.  Извадете месото от фурната и го завийте с алуминиево фолио да се задуши за десетина минути. Поднесете стековете полети със сос и гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол