Телешки дроб по венециански

За опитни домакини

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

2 големи глави бял лук

600 г телешки дроб

100 г масло

50 г зехтин

2 с.л. червен винен оцет

2 с.л. доматен концентрат

3 с.л. ракия

2 дафинови листа

1 стрък розмарин

200 г инстантна полента

30 г сирене "Гран падано"

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и 50 г масло в дълбок тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете 1 с.л. оцет и оставете лука да омекне.

С помощта на остър нож нарежете телешкия дроб на парченца.

Добавете ракията и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 2-3 минути. Добавете дафиновите листа и листенцата розмарин. Добавете и нарязания дроб, разбъркайте. Добавете още 1 с.л. оцет и 100-150 мл вода. Оставете ястието да къкри в продължение на 5-7 минути.

Сипете 800 мл вода в тенджера. Добавете 1 с.л. сол, а след това полентата. Разбъркайте. Добавете 50 г масло и разбърквайте докато то се разтопи. След това добавете предварително фино настърганото сирене. Бъркайте докато започнат да се образуват кладенчета в полентата.

Сипете полента по средата на чиния. Върху нея сипете от дроба с лук и сос. Украсете със стръкче розмарин.

Други рецепти:

Какво трябва да знаем за агнешкото месо

Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешки шишчета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти