Необходими продукти:
1 кг кисело зеле (листа)
200 г булгур (с варене)
500 мл зелев сок
60 мл олио
6 сушени червени чушки
4 скилидки чесън от туршия
4 стръка праз
1/2 връзка магданоз
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен
Начин на приготвяне:
Чушките се попарват в кипяща вода, за да омекнат, след това се накълцват.
Празът и чесънът се наситняват и се запържват в половината олио.
Добавят се доматеният концентрат, наситненият магданоз, 1/2 с. л. червен пипер, джодженът, чушките и булгурът. Налива се половината зелев сок и плънката се готви, докато булгурът поеме течността.
От зелевите листа и плънката се свиват малки сарми, които се подреждат в плитък съд с капак.
Наливат се останалите зелев сок и олио, и се поръсва с останалия червен пипер. Сармите се готвят на тих огън, докато течността се изпари.
След това капакът се маха и ястието се запича за 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Лозови сарми с канела и стафиди