1 зелена салата
100 г синьо сирене
100 г рукола
100 г орехи
50 г бейби спанак
за дресинга:
100 г замразени малини
20 г мед
80 мл зехтин
60 мл балсамов оцет
3–4 стръка мащерка
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Орехите се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
Салатата се накъсва и се разбърква със спанака и руколата. Сиренето се натрошава.
Малините и мащерката се пасират и се прецеждат. Смесват се с балсамовия оцет, зехтина, дижонската горчица, меда, солта и черния пипер.
Салатата се овкусява с дресинга. Сервира се с печени орехи и натрошено синьо сирене.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук