1 зелена салата
350 г френско козе сирене „Риблер“
100 г бейби спанак
50 г филирани бадеми
140 мл зехтин „Екстра върджин“
4 стръка мащерка
1 лимон
1 стрък розмарин
1 скилидка чесън
1 пълнозърнеста багета
сол на вкус
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Козето сирене се реже на шайби. Чесънът се стрива на паста и се разбърква с 80 мл зехтин, заедно с настърганата лимонова кора и накълцаните розмарин и мащерка.
Сиренето се маринова в ароматния зехтин за 1 нощ. Изважда се от мазнината и се овалва в галета. Пържи се в силно загрят сух тиган, до златисто, от двете страни.
Багетата се реже на тънки филии, които се запичат в загрята на 200 градуса фурна , с вентилатор, до златисто – за около 8 минути.
Филираните бадеми се запичат за кратко в сух тиган. Зелената салата се накъсва и се разбърква със спанака. Овкусяват се със сол, сока от лимона и останалия зехтин.
Салатата се гарнира със сиренето, филийките хляб и бадемите.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук