900 г микс от пресни гъби
10 г сушени манатарки
2 стръка пресен лук
2 стръка мащерка
1 скилидка чесън
3 яйца
200 мл прясно мляко
50 мл светъл соев сос
50 мл зехтин
250 г краве масло
150 г брашно
125 г сирене „Моцарела“
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват и се разпределят в 2 тави. Поливат се със зехтин и 30 мл соев сос. Поръсват се с мащерката, сол и черен пипер на вкус, и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 30 минути.
Сушените манатарки се смилат в кафемелачка.
Половината от печените гъби се накълцват и се смесват с 200 г меко масло, смлените манатарки, останалия соев сос, сол и черен пипер на вкус.
Маслото се оформя като фитил, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник, за да стегне.
Яйцата се разбиват с млякото, брашното, стрития на паста чесън, горчицата, сол и черен пипер на вкус.
Останалото масло се загрява в тиган с термостойчива дръжка. Сместа се налива в него, поръсва се с накъсана моцарела и се пече около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се и се гарнира с маслото от гъби, печените гъби и наситнен пресен лук.
Фритата „Капрезе“
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет