Зарган в марината

Сервирайте рулца от зарган с малко маринован лук

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг зарган

1 кг червен лук

500 мл домашен оцет

150 г стафиди

50 г захар

3 бр. дафинови листа

1 с.л. сушено червено цвекло на прах

500 г брашно

1 литър олио за пържене

 сол

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете червения лук на кръгчета. Запържете го в голям тиган с 1-2 с.л. зехтин. Добавете захарта, стафидите, оцета и дафиновите листа. Оставете го да къкри на слаб огън около 15-20 минути, като го разбърквате от време на време.

Дръпнете лука от огъня и поръсете със сушено червено цвекло за подсилване на цвета. Разбъркайте и оставете да изстине.

Почистете и филетирайте заргана, като оставите главите. Разтворете филетата като „книга“. Добре подсушете филетата и ги поръсете със сол. Завийте всяко филе на руло и захванете с клечка за зъби.

Овайляйте рулцата в брашно и ги изпържете в тиган с горещо олио, до бледо златисто. Извадете рулцата върху кухненска хартия.

На дъното на стъклена тавичка подредете малко от маринования лук. Върху него подредете рибата и залейте с останалата марината. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник.

Сервирайте рулца от зарган с малко маринован лук.

Други рецепти:

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

6+1 причини да ядете риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти