600 г пресни малки картофи
250 г козе саламурено сирене
120 мл прясно мляко
50 мл зехтин
4 яйца
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се режат на не много тънки шайби, слагат се в плитки тави, така че да не се застъпват.
Зехтинът се разбърква със сол, черен пипер и накълцан розмарин. Картофите се намазват с ароматизирания зехтин и се пекат около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат.
Яйцата и млякото се разбиват добре, подправят се със сол и черен пипер.
Сиренето се реже на кубчета. Картофите се прехвърлят в малка тава, върху тях се подрежда сиренето и се налива млечната смес.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна