Запечени „Фермерски яйца“

Бърза идея за вкусно основно

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 големи царевични тортили
100 г заквасена сметана
100 г наденица „Чоризо“
60 г кашкавал
4 яйца
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 малки сухи люти чушки
1 зелена люта чушка
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 авокадо
1/4 връзка пресен кориандър
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чоризото се нарязва на шайби. Чесънът и прясната люта чушка се наситняват. Лукът и зелената чушка се режат на кубчета. Така подготвените зеленчуци, натрошените сухи люти чушки и чоризото се запържват в сгорещения зехтин. 

Наливат се доматите и се овкусява със сол, черен пипер и кимион. Готви се 5–10 минути. Двете тортили се слагат една върху друга, като долната се маже с част от доматения сос. 

Върху тях се излива останалият доматен сос с чоризото. Оформят се 4 гнезда, в които се чукват яйцата и се поръсват с настърган кашкавал. 

Пече се 10–15 минути върху нагорещен камък за пица в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Гарнира се със заквасена сметана, парчета авокадо и накъсан пресен кориандър.

Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти