2 големи царевични тортили
100 г заквасена сметана
100 г наденица „Чоризо“
60 г кашкавал
4 яйца
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 малки сухи люти чушки
1 зелена люта чушка
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 авокадо
1/4 връзка пресен кориандър
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чоризото се нарязва на шайби. Чесънът и прясната люта чушка се наситняват. Лукът и зелената чушка се режат на кубчета. Така подготвените зеленчуци, натрошените сухи люти чушки и чоризото се запържват в сгорещения зехтин.
Наливат се доматите и се овкусява със сол, черен пипер и кимион. Готви се 5–10 минути. Двете тортили се слагат една върху друга, като долната се маже с част от доматения сос.
Върху тях се излива останалият доматен сос с чоризото. Оформят се 4 гнезда, в които се чукват яйцата и се поръсват с настърган кашкавал.
Пече се 10–15 минути върху нагорещен камък за пица в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Гарнира се със заквасена сметана, парчета авокадо и накъсан пресен кориандър.
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет