1 голям лаврак (около 1–1,2 кг)
200 г бял хляб (стар)
150 г люто чоризо
30 г сирене „Пармезан“
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Рибата се филетира. Филетата се почистват от кожата и малките костици и се режат надве. Овкусяват се със сол и черен пипер.
В блендер се смилат хлябът, нарязаното чоризо, чесънът и настърганият пармезан.
Прибавят се магданозът, лимоновият сок, листенцата мащерка и половината зехтин и отново се смила.
Рибата се подрежда в плитка тава, намазана с останалия зехтин. Всяко парче се покрива с трохи, без да се притискат.
Пече се 8–10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Изважда се и се поднася.
Прочетете още:
Как да почистим и сготвим шаран