Заешко задушено с чесън и маслини

Апетитно основно

1 от общо 2 гласа
180 мин.
Необходими продукти

1 заек
150 г зелени маслини (без костилки)
5–6 скилидки чесън
1 глава лук
4 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
100 мл бял вермут
50 мл зехтин
за бульона:
3 зърна хвойна
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. семена резене
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Заекът се разфасова. 

Ребрата и вратът се слагат в тенджера, заливат се с вода и се прибавят дафиновите листа, резенето, кориандърът, хвойната, черният пипер и сол на вкус. Кипва се и се готви около час, като се отпенва. 

След това бульонът се прецежда. Лукът се реже на полумесеци и се слага на дъното на чугунена тенджера. По желание се запържва за кратко в зехтина. 

Поставят се парчетата месо. Наливат се вермутът и 300 мл от бульона от варенето на месото. Добавят се мащерката и обеленият и леко смачкан чесън. Налива се зехтинът. 

Похлупва се и се готви на слаб огън за час и 30 минути. Поръсва се с маслините и след 2–3 минути се сервира с наситнен магданоз.

Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти