Необходими продукти (за стандартен буркан 800мл):
карфиол
моркови
чесън
целина
червени камби
1 с.л. сол, 2 с.л. захар, оцет (до долната черта на буркана)
1 аспирин
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете зеленчуците.
В буркан налейте оцет, добавете аспирина и чесън.
Подредете зеленчуци и долейте с вода.
Десет дни обръщайте буркана и туршията е готова.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Хрупкава туршия от червено цвекло
Как да си направим туршия
Зелена салата
Как да си направим кисели краставички
Лесен начин за консервиране на чушки