Воден бюрек

Непозната рецепта

Воден бюрек
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

160 г краве масло за намазване
брашно за разточване
сусам за поръсване
за тестото:
600 г брашно
3 яйца
160 мл прясно мляко
за пълнежа:
300 г краве сирене
200 г кашкавал
2 връзки магданоз

Начин на приготвяне:

В купа се смесват брашното, прясното мляко и яйцата. Замесва се твърдо тесто и си оставя да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде и се смесват с наситнения магданоз.

Тестото се разделя на 10 равни части, които се разточват на много тънки кръгли кори (с диаметъра на тавата) върху набрашнен плот.

В дълбока тенджера се кипва вода и се посолява. Една кора се слага в тенджерата с водата, вари се за 2-3 минути, след това кората се поставя в купа с ледено студена вода.

Кръгла тава се намазва с разтопено масло. Отгоре се подреждат 5 броя сварени кори една върху друга (дебелите краища се изрязват), като се мажат обилно с масло.

Петата кора също се маже с масло и отгоре се слага цялата плънка.

Следват останалите 5 кори, също намазани с масло. Поръсва се със сусам и се пече за около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти