160 г краве масло за намазване
брашно за разточване
сусам за поръсване
за тестото:
600 г брашно
3 яйца
160 мл прясно мляко
за пълнежа:
300 г краве сирене
200 г кашкавал
2 връзки магданоз
Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното, прясното мляко и яйцата. Замесва се твърдо тесто и си оставя да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде и се смесват с наситнения магданоз.
Тестото се разделя на 10 равни части, които се разточват на много тънки кръгли кори (с диаметъра на тавата) върху набрашнен плот.
В дълбока тенджера се кипва вода и се посолява. Една кора се слага в тенджерата с водата, вари се за 2-3 минути, след това кората се поставя в купа с ледено студена вода.
Кръгла тава се намазва с разтопено масло. Отгоре се подреждат 5 броя сварени кори една върху друга (дебелите краища се изрязват), като се мажат обилно с масло.
Петата кора също се маже с масло и отгоре се слага цялата плънка.
Следват останалите 5 кори, също намазани с масло. Поръсва се със сусам и се пече за около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.