Необходими продукти
- 500 г селъри
- 300 г червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 100 мл светъл соев сос
- 100 мл бял винен оцет
- 0.5 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете стъблата целина и я нарежете на малки парченца под диагонал. Почистете чушките и ги нарежете на жулиени. Нарежете на ситно чесъна.
Загрейте олиото и в него запържете чушките и чесъна, овкусете със сол. Изсипете при целината.
Разбъркайте оцета със соевия сос, сусамовото олио, захарта и 100 мл вода. Залейте зеленчуците и приберете в хладилник минимум за една нощ.
Прочетете още:
- Спагети със свинско месо
- Пълнени камби със свинско
- Печено свинско каре с маково семе
- Свинско с фъстъци за 20 минути