1/4 ч.ч. нарязани на ситно магданоз и копър
3 скилидки чесън
10 скариди
1/2 ч.ч. масло със стайна температура
лимонова кора
6 филии бял тост хляб
сол и черен пипер
2 с.л. гхи
Начин на приготвяне:
В купа сипете нарязаните на ситно магданоз и копър. Настържете фино обелените скилидки чесън.
Нарежете на стино предварително почистените и обелени скариди. Добавете ги в купата заедно с маслото. Настържете фино лимонова кора и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре с помощта на шпатула.
Намажете три филии със сместа със скариди. Захлупете всяка с втора филия.
Разтопете гхи в тиган и запържете всеки сандвич по 2 минути от всяка страна.
Изрежете коричките по краищата на тост сандвичите и ги нарежете на малки триъгълници. Набучете по 3 триъгълничета на шишче и поднесете.
Други рецепти:
Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич