4 тиквички (светло и тъмнозелени)
4 скилидки чесън
2 яйца
150 г козе саламурено сирене
100 г почистен спанак
200 мл животинска сметана
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
4 тиквички (светло и тъмнозелени)
4 скилидки чесън
2 яйца
150 г козе саламурено сирене
100 г почистен спанак
200 мл животинска сметана
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
Тиквичките се нарязват на кръгчета и се пускат в тиган със загретия зехтин.
Посоляват се и се поръсват с накълцания чесън. Пържат се 5–10 минути, до златисто.
Изваждат се и в същия съд се сотира накълцаният спанак.
Яйцата се разбиват, към тях се налива сметаната, овкусяват се със сол и черен пипер.
Тиквичките се подреждат в тава, така че леко да се застъпват.
Върху тях се разпределя спанакът, поръсва се и натрошеното сирене.
Заливат се с яйчената смес.
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 20 минути.
- Бяла пица с гъби и кренвирши
- Чийз тост с телешки салам
- Шишчета с наденица и зеленчуци
- Традиционен френски десерт с кренвирши и чери домати