700 г телешко бонфиле
400–500 г пресни зелени аспержи
200 г ленти пушен бекон „Панчета“
20 г краве масло
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Аспержите се почистват и се нарязват на две по дължина.
Телешкото се реже на тънки парчета и се овкусява се със сол и черен пипер от всички страни. Върху всяко парче месо се поставят аспержи, завиват се рула, покриват се с лентички бекон и по желание се фиксират с клечки за зъби.
Скилидката чесън се натиска леко с ножа и се слага в сгорещения зехтин, за да го ароматизира. Телешките рула се запържват в зехтина от всички страни до готовност.
Изваждат се и се мажат с масло.
Рулата се режат и се поднасят с гарнитура от картофено пюре. По желание се поръсват с нарязан див лук.
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз