За 1 порция
190 г телешко бон филе
160 г броколи
1 скилидка чесън
20 мл зехтин
20 мл бренди
10 г захар
1/4 с.л. оризов оцет
1/4 с.л. сол
мащерка
черен пипер на зърна
морска сол
чили
Рецептата е създадена от Топ Форма и е подходяща както за хора, които спазват техен хранителен режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.
Първата стъпка от рецептата за маринован телешки стек с чеснови броколи, е да направите маринатата. За маринатата смесете морската сол, черен пипер, захар, мащерка и бренди. Втрийте маринатата в стека и го оставете за ден в хладилника.
На следващия ден увийте месото в алуминиево фолио и го изпечете на 150С за 40 мин.
Докато месото се пече, отделете розички от броколите, а стъблата нарежете по диагонал на парченца.
За овкусяването на броколите смесете зехтина, оцета, чесън, сол и чили по желание и ги разбъркайте в блендър, докато сместа придобие гъста консистенция.
Изсипете сместа в купа и добавете броколите. Разбъркайте. Поставете овкусените броколи в тава върху хартия за печене. Печете ги заедно със телешкото за около 20 мин или до омекване.
Добър апетит!
Още вкусни и здравословни предложение:
- Пълнен картоф с гъби и спанак
- Рататуи с картофи
- Пикантни киноа хапки
- Чушки с яйца и сирене на фурна
- Свинско бон филе с гъбен сос