1.5 кг телешки кокали
400 г волска опашка
1 с.л. зехтин
4-6 бр. пилешки крака
1 морков
2 стръка целина
1 глава лук
1 ч.л. зърна черен пипер
2 с.л. ябълков оцет
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Наредете в голяма тава телешките кокали, нарязаната на парчета волска опашка и почистените и нарязани на едро зеленчуци. Поръсете с олио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
2. Прехвърлете изпечените кокали и зеленчуци в голяма тенджера със студена вода. Добавете оцета и пилешките крака, зърната черен пипер и сол. Щом водата заври, обирайте пяната по повърхността през първия час от варенето. След това оставете бульона да къкри на слаб огън в продължение на 3-4 часа.
3. Прецедете бульона и го съхранявайте в хладилник за няколко дни.