Повечето жени, които ме питат за домашно точени кори, споделят, че е много трудно да се точи.
Според мен даже никак не е сложно, просто трябва желание и практика - разбира се!
Аз още от малка наблюдавах майка ми, която точеше корите много тънки и фини.
Нейната техника за точене, аз никога не можах да постигна, но дори и не съвсем прозрачна, домашната кора е много по-вкусна от купешките.
Така че искам да ви покажа рецептата за домашно точени кори на мама.
Тиквеник с домашно точени кори
3 чаени чаши пресято брашно
1 чаена л. сол
1 ч.ч. хладка вода
1 суп.л. оцет
2 суп. л. олио
Замесвате тестото и го оставяте да почине около 15-20 минути намазано с олио и покрито с прозрачно фолио.
През това време настъргвате тиквата, добавяте захар на вкус, начукани орехи, канела и ванилия, по желание може и малко настъргана кора от лимон.
Разделяте тестото на 3 топки и грабвате точилката.
Докато точите, непрекъснато поръсвате кората с малко брашно, така че да не ви залепва.
Пожелавам ви успех!
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.