Необходими продукти:
650 г бяло брашно
7 г суха мая
1 с. л. зехтин
1 и 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
320 мл. хладка вода
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа. Направете кладенче и изсипете в него маята, солта, захарта и зехтина. Накрая налейте 320 мл. хладка вода. Разбъркайте и омесете тесто.
Ако тестото още ви лепне, добавете още лъжица-две брашно. Загрейте фурната на 60 градуса.
Оформете тестото като дебел фитил. Покрийте форма с хартия за печене и прехвърлете тестото в нея. Пъхнете го във фурната и го оставете да втаса за час, докато се надигне и удвои обема си. Извадете го.
Загрейте фурната на 220 градуса и сложете хляба да се изпече за 30 минути. Извадете го от формата, заедно с хартията и го оставете да изстине напълно. Разрежете и готово.
Можете да комбинирате успешно с:
Три рецепти за домашна лютенца
Разядка с печени чушки
Апетитен хумус
Хумус с авокадо
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!