400 г кисело мляко
2 краставици
1 зелена салата (маруля, копф)
1 връзка репички
2 скилидки чесън
60 г орехови ядки
2 с. л. олио
1 връзка копър
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете зелената салата. Нарежете я на ситно. Наситнете репичките. Обелете краставиците и ги нарежете на дребни кубчета.
Чесъна намачкайте на паста с малко сол в хаванче. В голяма купа смесете репичките, краставичките, чесъна и салатата.
Счукайте орехите в същото хаванче и ги сипете в купата, заедно с накълцания копър.
Добавете олиото, киселото мляко, 1 л студена вода и сол на вкус. Разбъркайте добре.
Оставете в хладилник поне за 1 час преди сервиране.
Други рецепти:
- Бял борш с дълбок вкус
- Френска лучена супа
- Топла супа за студените вечери
- Класическа пилешка супа
- Пилешка супа по селски
- Да си сготвим борш