500 г смляно месо от телешка плешка
500 г пресни талиатели
250 г кафяви печурки
200 г заквасена сметана (+ за сервиране)
300 мл телешки бульон
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. краве масло
1 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се наситняват, а гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат на филийки. Запържват се в половината масло.
В друг съд се сгорещява останалото масло и се запържва каймата.
Щом се образуват златисти трохи, се налива бульонът, овкусява се със соса „Уорчестър“ и се оставя да къкри на слаб огън, докато течността се редуцира.
Прибавят се гъбите с лука и чесъна, сметаната и се готви още 1–2 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
Пастата се сварява докато стане „ал денте“ или според указанията върху опаковката.
Поднася се с рагуто, малко заквасена сметана и наситнен магданоз.
Прочетете още по темата:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?