4 свински котлета (дебели)
1 средно голяма глава бяло зеле
4 с. л. олио
100 г бекон
1 глава лук
2 с. л. брашно
700 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето се почиства от кочана и се реже на 8 лодки. Беконът се нарязва на кубчета, а лукът на полумесеци. Месото се овкусява със сол и черен пипер.
Запържва се до златисто от двете страни в 2 с. л. олио и се изважда. В същия съд се запържва беконът. Прибавя се и лукът, и когато и той се позапържи, на два пъти се добавя зелето.
Готви се 6 минути от едната страна, докато стане златисто. След това се обръща от другата и се готви още 5–6 минути. Зелето с лука и бекона се прехвърлят в тава. Отгоре се подреждат котлетите и се посолява.
В съда за пържене се налива останалото олио и се сипва брашното. След като стане златисто, се налива топлото мляко, като се бърка непрекъснато, за да няма бучки, и се оставя леко да се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер.
Ястието се залива със соса и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Прочетете още:
- Спагети със свинско месо
- Пълнени камби със свинско
- Печено свинско каре с маково семе
- Свинско с фъстъци за 20 минути