1 кг свински гърди
1 кг туршия от камби
3 глави лук
3 скилидки чесън
50 г царевично брашно
50 г свинска мас
4–5 листа керевиз
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Поръсва се червения пипер и се овкусява със сол и черен пипер. Слага се в тенджера.
Добавят се нарязаните наситно лук, керевиз и чесън. Наливат се 200 мл вода и се готви под капак на умерен огън, докато месото омекне.
Камбите се нарязват на кубчета и се запържват в маста. Поръсват се с брашното и се готвят 2–3 минути.
След това се прехвърлят при месото и лука. Ястието се похлупва и се готви още около 30 минути.Сервира се.
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути