Свински ребра

С пюре от пащърнак

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1600 г свински ребра

500 мл китайско вино за готвене

3 звездички анасон

1 пръчка канела

1 ч.л. съчуански пипер

50 г пресен джинджифил

1 с.л. царевично нишесте

сол и черен пипер на вкус

За пюрето:

1 кг пащърнак

2 листа кефирлайм

1 стрък лимонена трева

200 мл прясно мляко

100 г краве масло

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 140 градуса (с вентилатор). Овкусете ребрата със сол и черен пипер. Сложете ги в тава. 

Поръсете ги с нарязания на ситно джинджифил, канелата, анасона и пипера. Залейте ги с виното и ако има нужда, долейте вода. Течността трябва да ги покрива. Печете ги около 4 часа и ги охладете.

За пюрето обелете пащърнака и го нарежете на кубчета. Сварете го в подсолена вода.

Кипнете млякото с натрошената лимонова трева и листата кефирлайм. Дръпнете от огъня и покрийте съда. Оставате за 10 минути, след това прецедете сместа.

Отцедете и пасирайте пащърнака. Добавете маслото и налейте млякото. Разбъркайте.

Загрейте част от соса от печенето на ребрата и го сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода. 

Нарежете месото и го запържете в сух тиган или на плоча до златисто. Поднесете ребрата с пюрето и соса.

Прочетете още:

Телешко бонфиле със специален сос

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти