1600 г свински ребра
500 мл китайско вино за готвене
3 звездички анасон
1 пръчка канела
1 ч.л. съчуански пипер
50 г пресен джинджифил
1 с.л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус
За пюрето:
1 кг пащърнак
2 листа кефирлайм
1 стрък лимонена трева
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 140 градуса (с вентилатор). Овкусете ребрата със сол и черен пипер. Сложете ги в тава.
Поръсете ги с нарязания на ситно джинджифил, канелата, анасона и пипера. Залейте ги с виното и ако има нужда, долейте вода. Течността трябва да ги покрива. Печете ги около 4 часа и ги охладете.
За пюрето обелете пащърнака и го нарежете на кубчета. Сварете го в подсолена вода.
Кипнете млякото с натрошената лимонова трева и листата кефирлайм. Дръпнете от огъня и покрийте съда. Оставате за 10 минути, след това прецедете сместа.
Отцедете и пасирайте пащърнака. Добавете маслото и налейте млякото. Разбъркайте.
Загрейте част от соса от печенето на ребрата и го сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода.
Нарежете месото и го запържете в сух тиган или на плоча до златисто. Поднесете ребрата с пюрето и соса.
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз