4 свински котлета
200 г паста „Фусили“
100 г сирене „Пармезан“
4–5 чушки (разноцветни)
3 скилидки чесън
2 тиквички
2 моркова
80 мл зехтин
1 ч. л. майоран
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките, чушките и морковите се почистват и се нарязват на едри кубчета. Пармезанът се настъргва.
В купа се смесват накълцаният чесън, риганът, майоранът, розмаринът, мащерката, сол и черен пипер на вкус, налива се зехтинът и се разбърква.
Свинските котлети се намазват с ароматния зехтин, зеленчуците се слагат в тава и се заливат с останалия зехтин. Поръсват се с част от пармезана. Върху зеленчуците се слагат котлетите и също се поръсват с част от пармезана.
Пекат се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, след което се обръщат, поръсват се с останалия пармезан и се запичат за 10–15 минути и от другата страна.
Пастата се сварява до степен ал денте, отцежда се и се полива със студено пресован зехтин, овкусява се със сол и черен пипер.
Котлетите се сервират със зеленчуците и пастата.
Вижте още рецепти: