800 г свински гърди без кост (цяло парче)
500 мл светла бира
100 г светла мисо паста
80 г кафява захар
сол и черен пипер на вкус
за качамака:
200 г грис от твърда пшеница (семолина)
500 мл пилешки бульон
500 мл прясно мляко
150 г краве масло
1 стрък мащерка
1/2 с. л. пушен червен пипер
200 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.
Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.
За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер. Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.
Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути