Свински гърди с качамак от семолина

Интересна и вкусна комбинация

Свински гърди с качамак от семолина
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

800 г свински гърди без кост (цяло парче)
500 мл светла бира
100 г светла мисо паста
80 г кафява захар
сол и черен пипер на вкус
за качамака:
200 г грис от твърда пшеница (семолина)
500 мл пилешки бульон
500 мл прясно мляко
150 г краве масло
1 стрък мащерка
1/2 с. л. пушен червен пипер
200 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.

Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус, но не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.

За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер. Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.

Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти