2 см. корен джинджифил
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
8 гъби шийтаке
1 малък патладжан
2 с.л. ферментирали соеви зърна
2 пилешки бутчета
За соса:
2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. мирин
1 с.л. паста мисо
За сервиране:
варен ориз
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете джинджифила на тънки лентички. Обелете скилидката чесън и я нарежете на тънки филийки. Обезкостете и отстранете кожата на пилешките бутчета. Нарежете месото на парчета.
Загрейте олио в тиган уок и запържете джинджифила и чесъна до златисто. Добавете пилешкото месо и гответе докато промени цвета си, като непрекъснато разбърквате или разтръсквате тигана.
В купичка смесете всички съставки за соса и разбъркайте добре.
Добавете нарязаните на филийки гъби шийтаке и нарязания полумесеци предварително измит и подсушен патладжан. Гответе 1-2 минути като разбърквате. Добавете соса и оставете да заври. Разбъркайте. Накрая добавете ферментиралите соеви зърна и разбъркайте.
Сервирайте стир-фрай с варен ориз.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко