Стир-фрай с пилешко

И ароматни гъби шийтаке

1 от общо 1 гласа
15 мин.
Необходими продукти

2 см. корен джинджифил

1 скилидка чесън

2 с.л. олио

8 гъби шийтаке

1 малък патладжан

2 с.л. ферментирали соеви зърна

2 пилешки бутчета

За соса:

2 ч.л. захар

1/2 ч.л. сусамово олио

1 с.л. мирин

1 с.л. паста мисо

За сервиране:

варен ориз

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете джинджифила на тънки лентички. Обелете скилидката чесън и я нарежете на тънки филийки. Обезкостете и отстранете кожата на пилешките бутчета. Нарежете месото на парчета.

Загрейте олио в тиган уок и запържете джинджифила и чесъна до златисто. Добавете пилешкото месо и гответе докато промени цвета си, като непрекъснато разбърквате или разтръсквате тигана.

В купичка смесете всички съставки за соса и разбъркайте добре.

Добавете нарязаните на филийки гъби шийтаке и нарязания полумесеци предварително измит и подсушен патладжан. Гответе 1-2 минути като разбърквате. Добавете соса и оставете да заври. Разбъркайте. Накрая добавете ферментиралите соеви зърна и разбъркайте.

Сервирайте стир-фрай с варен ориз.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти