5-6 скариди
2-3 пипала октопод
3 туби калмари
салата айсберг
сушени домати
тиквички
червена чушка
джинджифил
лют червен пипер
бяло вино
чесън
сусам
Начин на приготвяне:
Скаридите се почистват. Зеленчуците се нарязват и запичат на тиган за 2-3 мин, след няколко минути се добавя и мазнина.
Калмарите се оребряват с нож и се нарязват на едри парчета. Прибавят се към зеленчуците.
Пипалата от октопод се сваряват за около 40 мин. Вече нарязани се досготвят в тигана.
Подправя се със сол и лют пипер. Малко преди да е готово се добавят още нарязан джинджифили, чесън и сушени домати.
Последвани от скаридите, щом порозовеят се гаси с бяло вино. Изчаква се виното да се изпари напълно.
Последна стъпка от приготвянето на ястието е добавянето на салата айсберг и сусам.
Да ви е сладко!
Прочетете още:
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб