Спанак с ориз на фурна

Апетитно предложение

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

850 мл пилешки бульон
100 мл животинска сметана
600 г спанак (почистен)
240 г ориз „Балдо“
250 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
120 г бекон (на кубчета)
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
галета за поръсване

Начин на приготвяне:

Кубчетата бекон се запържват в загрят сух съд. 

Щом пуснат мазнина, се прибавят лукът и чесънът, нарязани наситно. Сипва се и оризът и се запържва за кратко. 

Добавят се риганът и индийското орехче, разбърква се. 

Малко по малко се налива бульонът и се готви, докато оризът омекне. 

Спанакът се накълцва и се добавя към ориза, разбърква се. 

Щом омекне, се налива сметаната, добавя се и половината от настъргания пармезан. Охлажда се леко. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. 

Прибавят се яйцата и се разбърква. 

Форма за тарт се маже с масло и се поръсва с галета. 

Сместа се изсипва във формата. 

Поръсва се с накъсана моцарела и с останалия настърган пармезан. 

Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути. 

Охлажда се леко и се нарязва.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Най-добрите рецепти със спанак

Крем супа със спанак и кокосово мляко

Идея за вечеря - паста със спанак

Тънкости при приготвяне на спанак

Постна рецепта със спанак и гъби

Пролетна пита със спанак, тиквички и гъби

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти